A fogorvos válaszol

fogcsiszolás hosszantartó fejfájás

Kedves Zuglói Fogászat!A férjemnek három hete csiszolták le két hátsó rágófogát korona feltételéhez.Egy ideig ideiglenes fedés volt rajta, most három napja a végleges korona van rajta. A fogcsiszolás után erős fej, fül torok (szóval mindenhova kisugárzó) fájdalmai voltak. Arra gondolt az ideiglenes fedés miatt. Akkor azt egy idő után levette. A fájdalmak is csökkentek, de megmaradtak (bár ez lehet nem a fedéssel volt kapcsolatban, hanem idővel csökkent). A végleges korona feltétele után sem szűnt meg a fej és a fogfájás, ami leginkább este jelentkezik és így három hét után már igen nehéz. Ma reggelre pedig már homloküreggyulladás szerű tünetekkel ébredt. A korona alatti fogak egészségesek voltak, íngyulladás sem látszik. A fül és torokfájás idején fül-orr-gégész szakorvosnál is járt és az nem talált problémát.Abban szeretnék tanácsot kérni, hogy fogcsiszolás okozhat-e ilyen hosszan tartó fej és fogfájást és hogyan lehet ezt kezelni az állandó fájdalomcsillapítózáson kívül.Előre is köszönöm a szaksegítséget!

Válasz

A fejfájásnak igen sok oka lehet, de önmagában a csiszolás, és az ezzel járó érzéstelenítés nem okozhat ilyen hosszantartó fejfájást. Amit érdemes lenne  megnézni az a fogak érintkezése. 

Ha nincsen semmilyen javulás érdemes lenne úgynevezett CBCT felvételt- 3 dimenzióban mutatja a fej-, nyak régiót- készíteni, amelynek segítségével kizárható a fogászati eredete a fejfájásnak és neurológus konzilíumot kérni.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk