A fogorvos válaszol

fogfájás

d. diána

Üdvözlöm!

Az lenne a kérdésem , hogy van nekem egy panoráma röggenem, legyen szíves ránézni, hogy ön lát e valamilyen elváltozást rajta (ciszta stb). Azért érdekelne mert az also fogsorom elől eléggé feszül, nem tudom , hogy a bölcsesség fogak miatt van e ténylegesen?!A röggenkép óta a bal alsó, felső bölcsességfogam eltávolításra került, műtéti úton.( még tart a gyógyulás 14-én szedték ki a fogakat.) Nem férnének ki. A háziorvosom is javasolta mert a vérképemben az ASO 200 helyett 550 már évek óta ami kisebb gyulladásra utal.
Illetve az lenne még a kérdésem, hogy az normális, hogy belüről bevan vérezve a szám alul, a műtét óta ?
Ha nem vérzett azóta és szedem az antibiotikumot illetve minden evés után fogat mosok, begyulladhat? Még tompán fáj azért, ez normális?
http://kepkezelo.com/images/etbwzpfwwk2vibmsct7u.jpg

Válasz

Kedves Kérdező!

Egy panoráma röntgen önmagában eleve alkalmatlan a gyökércsúcsok állapotának megítélésére, főleg képernyőről kifotózott felvételen. Sajnos nem eldönthető így, hogy egy árnyék, vagy fényes folt valós kép-e a röntgenen, vagy a fényképezés miatt keletkezett műtermék. 

Pl: a felvétel alapján az Ön jobb oldali arcürege ( a képnek ez a bal oldalán található, a fogak gyökércsúcsi része feletti szinte szabályos kerek folt) teljesen fedett, ez alapján én biztosan egy CT felvételt kérnék, illetve fül-orr-gégészeti konzultációt a felvételt követően. De ha ez csak egy fényesebb rész a fényképezés miatt, Önt felesleges sugárterhelésnek tettük ki. Kiegészítésként a fogak fizikális vizsgálata is szükséges.

Azt javaslom, kérdésével keresse fel kezelőorvosát.

A műtét utáni tompa fájdalom normális, illetve valószínűleg a bevérzett terület is. Ha betartja a kezelőorvosától kapott utasításokat, és evés után szépen tisztítja a seb környékét, nem valószínű, hogy be fog gyulladni. Mivel itt a csontnak is meg kell gyógyulnia, enyhe panaszok, a seb húzódása, érzékenység pár hétig fennállhat.

Köszönöm kérdését!

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk