A fogorvos válaszol

fogfájás

Tisztelt Klinika!

Miért fájhat a fogam?

Egy gyökérkezelt fogamra (45) nagyon erősen ráharaptam, attól kezdve nagyon fájt maga az a fog, illetve a mellette levő fogak is.
Új mikroszkópos gyökérkezelés történt , de sajnos hiába, ki kellett húzni azt a fogat. 10 napja volt a foghúzás, szépen begyógyult, ott a fogfájás ugye meg is szűnt de a kihúzott fog melletti fog (44) csak fáj: hullámzóan, lüktet. Ez egy teljesen egészséges fog, tömés sincsen benne; készült CT és RTG is a húzás előtt , innen tudom, hogy az a fogam teljesen ép.
Spontán beleáll a sajgó fájás..olyan mint egy fogfájás…és spontán megszűnik.
El vagyok keseredve, hogy ez mitől lehet?

Esetleg lehet hogy ez valami atípusos arcfájdalom/arcidegzsába? És ezért lehet ez a megmagyarázhatatlan fájás?
Vagy a másik gondolatom, hogy amikor a gyökérkezelt fogammal anno ráharaptam valamire akkor a szomszédos fogak gyökere is attól a nyomástól gyulladásba jött?

Előre is köszönöm a választ.

Válasz

Kedves Kérdező!

Hasonló esetekben, amikor egy látszólag ép fog fájdalmát érzi a páciens, mindenképp javasoljuk gnatológus kolléga felkeresését. Az említett szakterület az állkapocs ízület, illetve az azt mozgató izmok specialistája. Sokszor sajnos a páciens által a fogban érzékelt fájdalom valójában nem ott „keletkezik”, hanem az állkapocs ízület/izomzat fájdalma vetül ki erre a területre. Amennyiben kizárásra kerül a gnatológiai ok, ezt követően vizsgáljuk az esetleges idegrendszeri kitettséget, ami rendkívül szerteágazó okokra vezethető vissza.

Rendelőnkben Dr. Sápi Béla gnatológus kolléga áll rendelkezésére, keresse bizalommal!

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk