A fogorvos válaszol

Fogfájás

Pintér Lilla

Tisztelt Doktor Úr!
Rendszeresen járok fogorvoshoz, 1 éve voltam röntgenen és CT-n is mindent rendben találtak. Sajnos 6 fogam sajnos lyukas volt, de már évek óta be vannak tömve, eddig semmi probléma nem volt. Pár hete azt vettem észre, hogy napi szinten jobb oldalon alul-felül az összes rágófogam elkezd fájni, lüktetni és pár perc alatt el is múlik. Lehetséges, hogy valamelyik fogammal gond van és az sugárzik ki a többire? Hogyan tudnám megállapítani, hogy melyik az? Amikor jön ez a fájás olyankor csillagokat látok, egyébként meg teljesen rendben vannak a fogak.
Már bejelentkeztek fogorvoshoz de csak 3 hét múlva tudott időpontot adni.
Köszönöm válaszát.

Válasz

Kedves Kérdező!

Mindenképpen meg kell nézni az érintett oldalon az összes fogat, hogy a fogbél milyen állapotban van. Ezt kopogtatással, illetve egy hideg vattagombóc segítségével végezzük. Előfordul, hogy egy éppen elhaló fog a kezdeti fázisban még nem lokalizálható tüneteket produkál.

Azonban külön ki kell térnie a vizsgálatnak az állkapocs ízület, illetve az azt körülvevő izmok állapotára. Leírása alapján panaszai innen is eredhetnek.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk