A fogorvos válaszol

Fogfájás

Tisztelt Doktorok!

Anno kihúzták a bal felső 7es fogat sikertelen gyökérkezelés után,mert már annyira fájt a fog,hogy inkább emellett döntöttem.
Viszont rá 4 hónapra a mellette lévő fog is elkezdett fájni , akkor fognyaki tömés kaptam ,mert az íny fel volt kicsit húzódva. Viszont a probléma továbbra is fennállt, ezért elmentem máshova, ahol csináltak panoráma röntgent, ahol nem láttak semmit és a fognyaki tömés kicserélését javasolták. Viszont utána nemhogy javult volna a helyzet, hanem rosszabb lett. Spontán jelentkező, tompa fájdalom áll fenn. A fájdalomcsillapító elmulasztja, de aztán ugyanúgy kezdődik elölről, mikor annak hatása elmúlik. Rágásra, kocogtatásra nem fáj.
Kérdésem, hogy mi okozhatja, ha a panoráma röntgenen nem láttak semmit, illetve meddig várjak, hogy javul e a helyzet?
Köszönöm segítő válaszukat!!

Szép napot kívánok!

Válasz

Kedves Kérdező!

Leírása alapján én nem foghoz kötném a fájdalmát.

Az állkapocs ízület, illetve az azt mozgató izmok eltérései által okozott fájdalmat rend szerint a foghöz köti a páciens. Ilyenkor a háttérben éjjeli csikorgatás, – szorítás akár nap közben is -, nem kiegyensúlyozott okklúzió áll.

Sajnos sokszor látjuk, hogy ilyenkor végső megoldásként elkezdik kihuzogatni a fogakat. Ilyenkor a fájdalom ugrik egyet előre, a még meglévő fogra. A leírt fájdalom jellege is tipikus. Rend szerint tompa, igazából nem pontosan meghatározható fájdalom szokott jelentkezni.

Az állkapocs ízületi panaszokkal foglalkozó szakember a gnatológus. Mindenképpen egy gnatológiai szakkonzultációt javasolnék. Rendelőnkben Dr. Sápi Béla kollégám látja el ezt a feladatot, keresse őt bizalommal!

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk