A fogorvos válaszol

Fogfehérítés

.

Tisztelt Doktornő / Doktor úr!

19 éves vagyok, és nagyon kicsi a szám, ráadásul néha szájzárral is küszködöm. Szerencsére ez újabban kezd elmúlni, bár pontosan nem tudom, hogyan tudnám sikeresebben kezelni.
Meg szeretném kérdezni, hogy ebben az esetben, lehet-e fogat fehéríteni, kivitelezhető-e valahogy az eljárás, ha kicsi valakinek a szája?
Válaszát előre is nagyon köszönöm,
További szép napot,
Lili

Válasz

Kedves Lili!

Amennyiben szájnyitási nehézséggel, visszatérő szájzárral küzd – és ennek hátterében nem  pl. növekvő bölcsesség fog miatti gyulladás áll -,javaslom keressen fel gnatológiával foglalkozó fogorvost, mert fogai érintkezésének rendezésével, éjszakai harapásemelő sínnel, esetleg az izmok megfelelő tornáztatásával hatékonyan lehet javítani panaszain. Rendelőnkben dr Sápi Béla kollégámat ajánlom. Ami a fehérítést illeti, annak gátját általában nem a száj mérete, hanem a fogak állapota képezheti. Fehérítés előtt professzionális szájhigiénés kezelés szükséges, valamint az esetlegesen szuvas fogakat töméssel kell ellátni. Fogfehérítéssel kapcsolatban keresse dentalhigiénikus kollégáink az, amennyiben orvosi kezelésre is szüksége van, ők tovább fogják irányítani esztétikai fogászattal foglalkozó szakemberhez. 

Üdvözlettel 

Dr Péntek-Gilicze Alexandra 

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk