A fogorvos válaszol

fogfehérítés

N. Tamás

Tisztelt Doktor úr

Több éve van már nekem felső híd(fém) elöl. Ez az íny résznél barnásan elszíneződött. Milyen krém, vagy esetleg kefe, vagy más eszközzel tudom ezt a lepedékes elszíneződést eltüntetni? Több fehérítő fogkrémet használtam,de egyik sem vált be. Gondolom ehhez a hídhoz valami speciális krém,és vagy eszköz kell. Kérem adjon tanácsot.
Köszönettel Nagy Tamás

Válasz

Kedves Tamás!

Az elszíneződést több dolog is okozhatja, de ezek közül Ön otthon egyiket sem fogja tudni megoldani. A porcelán leplezésen lerakódott színező anyagokat egy professzionális szájhigiénés kezelés alkalmával lehet eltüntetni.

Amennyiben a fognyak látszik már ki, úgy ez a terület szövettani szempontból dentinnek/cementnek felel meg, aminek a színe mindig sötétebb, mint a zománccal borított rész. Ebben az esetben mérlegelni kell a híd esetleges cseréjét pl.

Tehát először is meg kell nézni, pontosan hol jelentkezik a probléma, és utána tudunk csak ezen segíteni, de ez otthon sajnos nem fog menni.

Üdvözlettel:

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk