A fogorvos válaszol

Fogfehérítés

Jó estét kívánok!
A kérdésem az lenne, hogy a 19 éves fiam lézeres fogfehérítést szeretne.Alapból sajnos elég sárgás színűek a fogai.Jó -e a lézeres fehérítés vagy inkább a másik rendelői fehérítést válassza?Igazán mi a különbség a kettő között?
Köszönöm,ha válaszolnak!
G. Anett

Válasz

Kedves Anett!

Alapvetően a lézer csak arra szolgál, hogy a hatóanyagot megvilágítva vele fokozza annak hatását, de a fehérítést magát nem az végzi. Ez minden esetben egy kémiai reakció, ahol a lényeg, hogy a zománcra felkent anyagból úgynevezett szabadgyökök szabadulnak fel, amik semlegesítik a zománcban lerakódott színező anyagokat.

Én azt javasolnám, első körben végezzenek egy professzionális dentalhigiénés kezelést, (ez elméletileg jobb helyeken kötelező a fehérítés előtt), ettől már eleve 1-2 árnyalatot fehéredni fognak a fogak. Ezt követően ki kell alakítani egy tökéletes fogmosási, és fogköz tisztítási technikát, hiszen ha ez nincs meg, a fehérítéssel elért eredmény sem lesz tartós. Mindenképpen ellenőrizni kell, vannak-e alászuvasodott tömések, vagy új szuvasodások a szájüregben. Extrém esetben egy mélyebb szuvas üregbe bejutva a fehérítő anyag el is ölheti a sérült fogat. Itt felmerül annak a kérdése is, hogy vannak-e olyan, már meglévő tömések amik mosolyzónába esnek, tehát láthatóak. A fehérítő anyag nem fogja a tömőanyag színét megváltoztatni, így az elért eredmény után a meglévő töméseket cserélni kell, hogy színazosónosak legyenek. Esetleg ha a frontok területén több fog is tömött, és a tömések érintik a külső zománcot esztétikusabb lehet egy héj pl.

A fentiek végiggondolása után kell fehérítő eljárást választani. Egy tapasztalt, gondosan eljáró szakember végigvezeti ezen az úton.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk