A fogorvos válaszol

Fogfehérítés – fogérzékenység

S. Zsófi

Tisztelt Doktor úr!
Régóta gondolkozom fogfehérítésen, azonban az egyetlen dolog ami visszatart, az a fogaim érzékenysége. Alapvetően érzékeny fogaim vannak, amiket ennek megfelelő fogkrémmel mosok, de rendszeresen előfordul így is, hogy érzékenyek egy-egy dologra. Olvasni néhány fórumon, hogy a fogfehérítés alapból okozhat érzékenységet. A szakmai véleményére lennék kíváncsi, tudja ajánlani Ön így is bátran a fogfehérítést, vagy okozhat bármilyen károsodást, további érzékenységet?
Köszönöm szépen a válaszát,
Zsófia

Válasz

Kedves Zsófia!

A valamit és érő fogfehérítő eljárások bizonyos szinten roncsolják a zománcot, és gyakori a fogak érzékenysége a beavatkozást követően. 

Több féle eljárás, több féle anyag érhető el a piacon, illetve ezek megfelelő ajánlásához mindenképpen egy szájvizsgálat szükséges. Az is lehetséges, hogy egy komplexebb fogkőszedés, egy megfelelő tisztítás már meghozná a kívánt eredményt.

Rendelőnkben Dr. Sápi Béla Doktor Úr szakavatott a témában, keresse őt bizalommal!

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk