A fogorvos válaszol

Fogfehérítés fogzománc sérülés esetén

Tisztelt Uniklinik!
Sajnos fogászati kezeléseknél nem bírom ki, hogy időközönként ne nyeljek egyet. Milyen fogfehérítő megoldás alkalmazható ilyen esetben? Illetve az egyik fogamról a fognyaknál lepattant a zománcból egy kis darab. Okozhat-e fájdalmat vagy későbbi fokozott érzékenységet a fogfehérítés?
Köszönettel: Adrienn

Válasz

Kedves Adrienn!

Természetesen lehet nyelni a fogfehérítő eljárás közben Mivel a fehérítő anyag kizárólag a zománcon található, megfelelő, a környező lágyrészeket védő anyagok mellett, így sérülés a nyelés miatt gyakorlatilag nem lehetséges.

A zománc sérülése okozhat fájdalmat kezelés közben, illetve extrém esetben elhalhat a fog. Ezt megelőzendő fognyaki tömés válhat szükségessé, amit esetleg a fehérítést követően cserélni szügséges, hiszen a tömőanyag színe nem fog változni. Itt pontosabb válaszért látni kellene a fognyakat.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk