A fogorvos válaszol

Fogfehérítés természetes módon?

K. Lajos

Tisztelt Válaszoló! Az volna a kérdésem, hogy lehetséges a fogfehérítés természetes módon? Esetleg léteznek valamilyen bevált házi praktikák a fogfehérítésre? Örülnék, ha tudnának ajánlani valami olyant ami nem ártalmas. De azért használ is. Köszönöm!

Válasz

Üdvözlöm! A két legnépszerűbb anyag, amivel kivitelezhető a fogfehérítés természetes módon, otthoni körülmények között, a só és a szódabikarbóna. Ezeknek valóban van kimutatható fogfehérítő hatásuk, azonban használatukveszélyes. Mivel mindkettő szemcsés anyag, amely fizikailag, a dörzsölés segítségével fehérít, így túl gyakori vagy intenzív használat mellett a fogzománc károsodhat. Az almaecetről is olvashatunk az interneten a fogfehérítéssel kapcsolatban. Itt azonban a benne lévő almasav és ecetsav szintén kikezdi a fogzománcot.  Ezeket így nem ajánlom. Helyette javaslom a fehérítő fogkrém használatát, illetve valamelyik korszerű fogfehérítő eljárás igénybevételét egy fogorvosi rendelőben. Ezek között egyébként van olyan is, ami a kezelőorvos utasításai szerint otthon is alkalmazható.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk