A fogorvos válaszol

Fogfehérítés után

Nem rég voltam rendelői fogfehérítésen (Beyond max 5). A kezelést végző orvos alapvetően nem tájékoztatott arról, hogy bármire is figyelnem kéne fehérítést követően, a végén én kérdeztem rá, hogy hallottam a fehér diétáról és hogy erről mit kellene tudnom. A hölgy majdhogynem kinevetett, hogy nem kell ezt olyan komolyan venni, ha olyan ételt eszek, mossak fogat utána és annyi.. A kávéra is rákérdeztem, azt mondta ihatom nyugodtan. Én rögtön másnap reggel így is tettem, annyi hogy azért szívószállal ittam, de éreztem, hogy a kávé így is érintkezett a fogaimmal, így kortyolgatás közben többször is öblögettem vízzel, illetve kávé után fél órával (elv a savasság miatt ennyit várni kell) alaposan fogat mostam. Azonban ezt követően egy ismerős jelzésére rákerestem a neten, és mindenhol azt írják, hogy kávé stb egyértelműen tiltott dolog fogfeheritest követően… A kérdésem az lenne, hogy most akkor valóban kárt okoztam? Létezik, hogy ez a manőver rögtön színezett is a fogaimon és láthatom emiatt már sárgásabbnak, mint fehérítés napján láttam a fehérítést követően?
Koszonom előre is.

Válasz

Kedves Kérdező!

Alapvetően a fehérítéskor elért szín néhány árnyalatot eleve picit „visszasárgul” közvetlenül a beavatkozást követően.

A színes/színező ételek fogyasztása, mint pl.: a kávé, tea, cékla, vörösbor stb. (vagy a dohányzás) valóban kerülendő az első 1-2 hétben. Élete végéig nem lehet tartani a fehér diétát, és azt el kell fogadni, hogy a fehérítés nem örökre szól. Természetesen a megfelelő szájhigiéne fenntartásával, és fél évente elvégzett dentalhigiénés kezelés alkalmazásával, mely megfelelő polírozással végződik az elért eredmény sokáig szinten tartható.

Nem gondolom, hogy rosszat tett volna, és a kávé azonnal visszaszínezte volna fogait, szerintem inkább az eleve várható minimális árnyalatváltozást látja.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk