A fogorvos válaszol

Foggyökér eltávolítása

S. Zsófia

Jó napot! 16 éves vagyok. Tavaly,kihiztak a jobb hátsó fogamat,es sajnos beletortek a gyokeret. Idén, elkezdtük a fogszabályozáshoz szükséges dolgokat,ami elsokent a gyökér eltávolítása volt júl.13.-án távolították el szájsebészeten,de nem varrták..azota is folyamatosan faj,es ugy erzem mintha a mellette lévő fogam is fajna..szedek a Benuron fájdalomcsillapítót melynek hatására elmúlik a fájdalom,de pár óra múlva újra visszatér..mennyi idő után múlhat el a fájdalom, és ez normális ha 5 nap után is fáj? Köszönöm a választ előre is.

Válasz

Kedves Kérdező!

A leírás alapján feltehetőleg szétesett a sebből a véralvadék, emiatt vannak panaszai. Kérem keresse fel kezelőorvosát vagy szájsebész kollégát, egy röntgenen érdemes lenne ellenőrizni, hogy a fognak minden darabja maradéktalanul el lett-e távolítva, ezt követően lehet ellátni a sebet gyógyszeres gézcsíkkal, sebpakolással vagy a seb ismételt áttisztításával. 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk