A fogorvos válaszol

Foggyökér-felszívódás

.

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!Fogszabályzó kezelés előtt állok, 28 éves vagyok. Minden röntgen, lenyomat már le van véve, így elméletileg minden szükséges információ a fogorvosom kezében van.Mégis nem tudom, hogy Ön szerint érdemes-e külön kiemelnem, hogy a jobb felső 1-es és 2-es fogam korábban (18 éves koromban) egy baleset okán luxálódott és emiatt a jobb felső 1-est gyökérkezelni is kellett. Érinti-e ez bármilyen formában a fogszabályozás menetét? Természetesen – idegesítő okostojás páciens lévén – kutakodtam kicsit az interneten és azt találtam, hogy a traumatizált fogak esetében nagyobb az esélye a gyökércsúcs felszívódásnak fogszabályozás során.Ennek az előjelei vajon láthatóak már a röntgenfelvételek alapján, vagy ez sajnos csak kezelés közben fog kiderülni?Köszönettel várom válaszát:Mihály

Válasz

A szakirodalomban leírt esetről (,hogy a gyökérkezelt fog gyökércsúcsa felszívódhat fogszabályozás közben) én is csak olvastam, 15év alatt egyszer sem találkoztam vele. Talán azért, mert a mai technikák során sokkal lágyabb erőkkel dolgozunk, mint 20-30 évvel ezelőtt.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk