A fogorvos válaszol

foggyökér hártya gyulladás

.

Tisztelt Fogászat !Idős ember vagyok. Ezidáig nagyon sokat foglalkoztam a fogaimmal,oly annyira,hogy teljes fogazatom van,néhány tömést eltekintve. Se korona,se pótlás nincs a számban.Rendszeresen járok fogorvoshoz ellenőrzésekre.Soha nem fát a fogam.KIVÉVE ! a mai éjszaka annyira megfájult a bal felső rágófogam,hogy fájdalomcsillapítót kellett bevennem.Eszeveszettül szaladtam reggel a Fogklinikára ahol panoráma rtg-t csináltak és megállapították a köv.:”periodontitis periapicalis chr. 17.No,ami a legborzasztóbb,hogy annyira elvan halva a fog,hogy ki kell húzni. Továbbá az orvos szerint mindkét felső bölcsességfogam is el kell távolítani,mivel azok is gyulladásba vannk.Különben „úgy ránézésre” nem látszik semmi rajtuk.NEKEM AZOK EGYÁLTALÁN NEM FÁJNAK!!A másik problémám az,hogy három éve OSSIKA intravénás injecciót kell kapnom a csontritkulásomra.Ezért a klinikára kell befeküdnöm 3 napra az antibiotikumos preventios kezelések miatt,hogy ki tudják húzni a fogaimat.Kérdésem az lenne,hogy ezen fogpanaszaim nem-e az eddig használt OSSIKA injekció Okozta-e a problémám ,gondolok itt a gyökérhártya gyulladásra.Ön szerint abba kellene-e hagynom az Ossika alkalmazását ?Esetleges válaszát nagy izgalommal Zsuzsa várná.

Válasz

A foggyökérhártyagyulladás a fogbélelhalás következményes megbetegedése. Azaz nem a csont felől, hanem a fog felől alakul ki. A biszfoszfonát tartalamú gyógyszer direktben nem okozhat periapikális gyulladásos folyamatot.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk