A fogorvos válaszol

Foggyökér körüli elváltozás

G. Dániel

Üdvözlöm!

Gyökérkezelés alatt áll az egyik nagyőrlő fogam. A héten kaptam meg az utolsó kálciumos tömésemet, a kontroll röntgen felvétel majd januárban lesz, hogy hogyan alakult az elmúlt 3 hónapban az elváltozás.

Sajnos az orvos nem nagyon tájékoztat, így nem tudom mire számíthatok. A fogam egyáltalán nem érzékeny, nem is fáj, egyedül akkor fájt mikor gyökérkezelte (gondolom a gyulladás miatt), illetve a kálciumos tömések során az egyik gyökércsatorna. Viszont legutóbb már csak egy kis szemöldökrezzenés volt, de semmi komoly fájdalom. Felvétel nélkül ezt nehéz megmondani tudom, hogy mi is lesz ebből, de én arra lennék kíváncsi, hogy a gyógyulásnak vannak jelei? Illetve én itthon, hogyan tudnék tenni a sikeres gyógyulásért, hogy nyugodt szívvel azt mondhassa az orvos, hogy most már gyógyulásnak indult a foggyökér, így gyökértöméssel befejezi a fog kezelését?

Viszonylag kevés kálciumot viszek be a szervezetembe, ha azt maximalizálnám, segíthet?

A foghúzásba és rezekcióba nem nagyon akarok belemenni, az előbbibe semmikép.

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel:
Dániel

Válasz

Kedves Dániel!

Sajnos nem áll módomban tájékoztatni Önt a kezelőorvosa helyett, aki teljes részletességgel ismeri az Ön esetét, látta a kiinduló rtg/CT felvételt, tisztában van a csatornák számával, az elváltozás méretével, illetve minden részlettel.

Számomra meghatározó információk hiányoznak, és bármit írnék Önnek, az puszta spekuláció lenne.

A szervezetébe bevitt ca ezen a történeten sajnos nem fog segíteni.

Kérdéseivel kérem keresse fel bizalommal kezelőorvosát!

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk