A fogorvos válaszol

Foggyökér reszekció

.

Tisztelt Cím!
A bal felső negyedik fogamnál, az ínyemen ami korábban gyökerkezelve volt, utólag csap is került bele, nyomásra érzékeny dudor nőtt. A fogon korona is van, egy teljes fogsor készült 2 évvel ezelőtt. Kb. 5-6 évvel ezelőttig csontritkulás miatt Aclasta zoledronoc tartalmú infúziót kaptam éveken keresztül. A dudorra kaptam antibiotikumot, nem használt. Az orvos szerint a gyökérrezekció a megoldás. Kérdésem az, hogy a Aclasta miatt szabad e ilyen csontot érintő műtétet végezni vagy fogat húzatni? Úgy tudom elhalhat a csont, amit nem szeretnék.
Válaszukat előre megköszönöm
Varga Adrienne

Válasz

Tisztelt Kérdező!

Az Aclasta nevű gyógyszer hatóanyaga a biszfoszfonátok közé tartozik. Ennek valóban lehet szövődménye az Ön által említett szájsebészeti beavatkozás utáni csontelhalás. Ugyanakkor a szájában levő elváltozás gócnak számít, így azt kezelni szükséges. Személyes konzultációt javaslok, melyen megvizsgálnánk, hogy esetlegesen a fog régi gyökértömése cserélhető e, így kikerülve a sebészeti kockázatokat.
Üdvözlettel : Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk