A fogorvos válaszol

foggyökér rezekció

.

Tisztelt Dr. Úr!Már 2013,03,11-el kezelnek bal oldali arcüreg gyulladással. Először simán antibiotikumot kaptam a háziorvostól. Többször visszagyulladt a kúra után egy hétre. A fül-orr-gégészem (maszekul)eddig 7 alkalommal öblítette ki az arcüregem. A múlt héten (2013,05,16) a panoráma röntgen alapján kihúzták a bal felső leghátsó fogam. Most a húzás után 5 nappal is még az arcüreg öblítésnél bűzös volt a távozó váladék. Most azon gondolkodnak, hogy a kettővel beljebb lévő (azt hiszem a 4-es) fogam gyökere lehet, hogy mégis beleér az arcüregbe, és rezektálni kívánják. Ez a fogam eddig semmiféle kezelést nem kellett, hogy kapjon,tömve sincs. Mindezt egy sima fogorvosi rendelőben maszek alapon kívánják kivitelezni. Kérdezem, hogy mivel ahogy olvasgattam a témában ez nem is olyan egyszerű dolog, belemenjek-e a beavatkozásba, vagy ragasztkodjak a szájsebészeten végrehajtatni. Vagy egyáltalán egy panoráma röntgen alapján egy második blikkre választott beavatkozást egyáltalán engedni. Esetlegesen mivel lehet egyértelműen igazolni a rezekció szükségességét.Válaszát előre is köszönöm.Tisztelettel: H. Jenő

Válasz

Rezekciót csak gyökérkezelt fog esetében lehet elvégezni, a gyökércsúcsi gyulladás (ami indokolhatja a műtétet) a kérdéses fog elhalását feltételezi! Egy élő, panaszmentes és ép fog nem okozhat arcüreggyulladást! A rezekció kérdésének eldöntéséhez én mindenképpen szájsebész közreműködédét javaslom, ha a beavatkozás szükségesnek bizonyul és szájsebész végzi, akkor az magánrendelői keretek között is biztonsággal elvégezhető!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk