A fogorvos válaszol

Foggyökérhártya gyulladás?

R. István András

Tisztelt Klinika!

A gyenge fogállományom miatt 2009-ben alsó-felső (teljes) korona felhelyezésére került sor, amely nagyon jól funkcionált, azonban az erősödő ínysorvadásom miatt a foggyökerek többsége szabaddá vált. Félve a foggyökerek további gyengülésétől és a fogak romlásától, 2016 augusztus-szeptember hónapban sor került az alsó-felső korona cseréjére. Kb. fél év elteltével enyhe fogfájás jelentkezett, hol a felső, hol az alsó fogaknál, nem meghatározható helyen, azaz nem tudtam egyértelműen beazonosítani a fájdalom helyét. Egy idő után már nemcsak a fogaim, de az ínyem, sőt az állkapocs csont is elkezdett fájni, hol gyengébben, hol erősebben. Felkerestem a fogorvosom, tanácsát kértem, de érdemi előrelépést nem tudott javasolni. Felkerestem egy szájsebészt is, aki TIT előadást tartott számomra, hogy tudniillik mi a fog, és mi a csont, és egyáltalán…. de megoldást ő sem javasolt, feltehetően amiatt, mert a kiselőadását meglehetősen rosszul reagáltam le (magyarán: összevitatkoztunk). Visszamentem a fogorvosomhoz, csak széttárta a kezét, javaslat semmi… A fokozottabb szájápolással próbáltam elébe menni a további fájásoknak, de minden próbálkozásom sikertelen, itt tartok jelenleg, azaz fáj a fogam, fáj az ínyem, fáj az állkapocs csont. Milyen tanácsot tudna adni számomra?

Válasz

Kedves Kérdező!

Ebben az esetben csak akkor tudnék segíteni Önnek, ha látnék egy panoráma röntgent, vagy egy CT felvételt.

Minden fájdalomnak megvan a maga forrása, de ilyen kevés információval, látatlanban sajnos nem tudok segíteni. Egy konzultáció alkalmával tudnék többet mondani.

Köszönöm, hogy kérdésével hozzánk fordult, továbbiakban állunk szíves rendelkezésére!

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk