A fogorvos válaszol

foggyulladás, antibiotikum

K. Rita

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Másfél hónapja a fogorvos elkezdte gyökérkezelni a bal hátsó fogamat. A 3. alkalom után is gyulladás látszódott a gyökéren a röntgenen, ezért specialistához (mikroszkópos gyökérkezelésre) küldött. Oda viszont várni kell, ők fognak jelentkezni az időponttal. Addig is kaptam antibiotikumot (penicillint), de már 3. napja szedem és semmi javulást nem érzek. Igazából a fogam nem fáj, illetve néha érzek szúrkálást az ínyemben; az arcom ami fáj, mintha valami feszítene belül, egészen a szememig, néha olyan mintha valami nyomná belülről a szemem, szinte már zavaróan a nézésbe. Félek, nehogy valami baja legyen a szememnek, mert szerintem már teljesen szét van terjedve a gyulladás az arcom bal felében. A kérdésem az, hogy hathat az antibiotikum a fog megnyitása nélkül? Én úgy tudtam, hogy a fogat meg kell nyitni, hogy a genny távozni tudjon. A fogorvos viszont azt mondta ő már nem nyúl hozzá, mert minden megnyitásnál esély van a baktériumok bejutásának. Meddig szabad ezzel még várni? Inkább menjek vissza hétfőn és húzassam ki? Válaszát előre is köszönöm.

Válasz

Ha panaszai nem múlnak az antibiotikum hatására, javasolt lenne a fog megnyitása néhány napra, amíg a fájdalom csökken, majd a gyökérkezelés folytatásáig ismét le lehet zárni a fogat gyógyszerrel.

Esettanulmányok

Fogászati kezelések

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket! 

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

Megnézem

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 5 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk