A fogorvos válaszol

foggyulladás crp

M. Melinda

Üdvözlöm!
Szeretném megkérdezni,hogy a vérvételből megállapítható e a foggyulladás.Jelzi e a crp szint vagy sem?Ugyanis a röntgen felvétel negatív,de a fog amin korona van érzékeny.köszönöm.

Válasz

Kedves Kérdező!

A CRP szint emelkedését a szervezetben számos dolog okozhatja. Amennyiben valakinek a leletében eltér ennek szintje, úgy az illetőt góc kutatásra küldik, mely általában nőgyógyászt, fogászatot, belgyógyászati kivizsgálást és fül-orr-gégészeti vizsgálatot takar.

Alapvetően a mai napig sok helyen panoráma röntgen alapján végzik a fogászati góckutatást. Ez bizonyos esetekben elégséges, egy teljesen egészsége szájüregben elégséges lehet. Viszont amennyiben a páciens már rendelkezik gyökérkezelt fogakkal, úgy a röntgen felvétel véleményem szerint elégtelen vizsgálati módszer. Ilyenkor CT felvétel készítése indokolt. Kizárólag a CT felvétel ad pontos, 3Dimenziós képet a fogak gyökércsúcsi állapotáról. Hangsúlyozom, a CT felvétel készítésének szükségességét panoráma röntgen alapján ítéljük meg.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk