A fogorvos válaszol

Foggyulladással kapcsolatban

K. Gábor

Jónapot kívánok! Azt szeretném Öntől megkérdezni, hogy én kb. 2,5 éve járok azzal a problémával a fogorvoshoz hogy be van/volt gyulladva a fogam. És amikor ez elkezdodott azóta kattog az állkapcsom ha kinyitom a szám vagy ásitok. Kb 4 hónapja ki lett húzva ez a gyulladt fog és a gyökér tetején volt egy kis genyzacsko. Amikor még nem volt kihuzva ez a rossz fog be is volt egy kicsit dagadva az arcom de alig lacodott. Amikor ez elkezdodott utána tavaj óta van egy kis csomó a nyakamba. Voltunk evvel orvosnál aztmonta hogy nem kel vele semmit csinálni. Ez mi lehet most ami nekem van. A mai napig kattog az állkapcsom és ott a csomó a nyakamba. De a gyulladt fog eltűnt. Lehet tovább terjett a fertőzés? És olvastam hogy ezek a duzanatok elzárhatjak a légutakat is?

Válasz

Kedves Kérdező!

Érthető módon, amíg nem látom Önt, a készült röntgenjeit, azok alapján esetleg kért CT felvételt, nem tapintom ki a duzzanatot, nem vizsgálom meg az állkapocs ízületét és sorolhatnám, sajnos nem áll módomban véleményt formálni, ami esetleg tévútra vezethetné Önt.

Üdvözlettel:

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk