A fogorvos válaszol

foghártya gyulladás

Kedves Doktor Nő/Úr!A hétvégén el kezdett fájni az alsó metszőfogom, amit januárban tömtek be, valamilyen jó minőségű töméssel. Hétfőn elmentem a fororvoshoz, azt mondta, hogy el van halva a fogam, és gyökérkezelni kell. Meg is nyitotta, nem fájt, szabadon hagyta, elküldött röntgenre, mert szerinte a mellette lévő is el lehet halva a színe alapján. Kedden megcsinálták a röntgent. Szerdán visszamentem és mondta a másik fogam is el van halva, egymás mellett mind a kettő, és a röntgenen látszi, hogy gennyzacskó van mind a két gyökéren, valamilyen cisztaszerű valamit mondott a doktornő, hogy figyelni kell, és ha nem szívódik fel műteni kell. Közben szerda délután ettem egy almát, amit nem kellett volna, azóta nagyon fáj az a fogam amit először megnyitott, visszamentem szerda este, tett mind a két fogba valamilyen gyógyszeres csíkot, és mondta ha fáj, feszít vegyem ki. Este tudtam aludni, de a reggeli fogmásásnál kijött az egyik gyógyszeres csík, annál a fognál amelyik fáj. Csütörtökön visszamentem hozzá, kiszedte a másik gyógyszeres csíkot is a másik fogamból, és azt mondta, hogy valószínű begyulladt a foghártyám, írt fel rá antibiotikumot Dalacint, kitisztitotta, lefertőtlenítette. Nem zárta be, nem tett bele semmit. Azt mondta várjunk hátha hat az antibiotikum. Mondta hogy fájdalom esetén Catalflant szedjek. Tegnap este már nagyon fájt, vettem be gyógszert, éjszaka is fájt, és most is fáj egyfolytában, sőt a fejem, a fülem, illetve a bal alsó fogaim is fájnak, oda sugárzik, harapni nem tudok vele. Ha hozzáér valami nagyon érzékeny. Ha megkocogtatom nagyon hasogat.Kérdésem ha nem hat az antibiotikum akkor ki kell húzni a fogat? Mittől gyulladt be a foghártya? Meddig lehet számítani még a fájdalomra?Milyen fájdalomcsillapítót szedjek, a Catalfant sokáig nem akarom szedni?4 nap múlva hívott csak vissza a doktornő, addig nyitva van a fog, nem fog elfertőződni még jobban, vagy a másik fog is? A gyulladás miatt sugárzik a fülembe, illetve az egész bal oldali alsó fogsoromba? Bocsánat a hosszú levelért. Előre is köszönöm a válaszukat! Üdvözlettel Andrea (31 éves)További szép napot Önöknek!

Válasz

Az antibiotikum hatása a szeés kezdetétől 3- 4 nap után értékelheő kifejezetetten. Ezzel párhuzamosan történik meg a fájdalom csökkenése.

A Cataflam mellett Algofelx forte (recept nélkül kapható) szedhető. A fájdalom kisugározhta az egész fogívre és a felső állcsontra is.

Fontos a terület tisztán tartása, majd amint lehet gyógyszeresen érdemes lezárni a fogat.

Mielőbbi jobbulást!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk