A fogorvos válaszol

foghely gyógyulási idő

Érdeklődni szeretnék, hogy mennyi idő alatt gyógyul be annyira a 2 első felső fog (metsző) húzás után, ugyanis kikell húzatnom, mert híd lesz rajta, de igazából 3 hét áll a rendelkezésemre a téli szünetben, hogy kihúzza, gyógyuljon, felkerüljön az új fog. Egyik ismerősömnek 10 nap alatt ez elkészült, egy másiknak 3 hónap alatt. Ön mit gondol mennyi idő a legkevesebb?Válaszát előre is köszönöm!

Válasz

Gyógyulási időnek, főleg itt az esztétikai zónában mi mindenképpen javasoljuk a 6-8 hetet kivárni. Ha a végleges híd túl korán kerül felhelyezésre, fennáll annak e veszélye, hogy az íny visszább húzódik és rések alakulnak ki a híd valamint az ínye között. Természetesen a gyógyulási idő alatt sem kell fogak nélkül maradnia, ideiglenes híddal megmarad a megfelelő esztétika, főleg ha technikus által készített ideiglenest visel. Ami a téli szünet alatti kezelést illeti azzal számolnia kell, hogy ha a fogorvosok egy része dolgozik is, a technikai laborok jelentős része nem vállal ilyenkor 1-1,5 hétig munkát.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk