A fogorvos válaszol

Foghíd

.

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Bal oldalon a felső 4-es fogam pótlása miatt kb. 3 hónapja készült egy 3 tagú híd amihez a mögötte lévő 2 fogamat csiszolták le. Azt vettem észre, hogyha a 4-esen rágok kellemetlen fura érzésem van nem mondanám fájdalomnak ha a csiszolt fogaimra ráharapok nem fáj. Kérdésem az lenne, hogy elképzelhető, hogy azért érzem ezt, mert úgymond csak az egyik oldalon van megtámasztva a pótolt fog? Idővel fog ez változni vagy esetleg a híd nem lett jól elkészítve?

Köszönöm szépen a válaszát!

Válasz

Kedves Kérdező!

Fogorvos szakmai, fogpótlástani szempontból korrekt megoldást választott kezelőorvosa. Ennek ellenére tény, hogy mivel a híd pillérei nem a foghiány két oldalán helyezkednek el, amikor a pótolt tagra ráharap félkarú emelőként hat a híd a tartófogakra. Ezt a kompromisszumot azért szoktuk választani, hogy a szemfogat (ami a fogívben egy nagyon fontos fog) ne kelljen koronához előkészíteni. Javaslom panaszával keresse fel kezelőorvosát, a híd magasságának korrekciójával esetleg segíthet a kellemetlenségen. 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk