A fogorvos válaszol

Foghúzás

Tisztelt Doktornő!Két hónapon belül már a második tömött fogamat kellett eltávolítani. Eddig összesen egy fogam hiányzott. (40 éves vagyok) Mivel az előző foghúzás után (bal felső 6-os)nem állt el a vérzés, utólag kellett összevarrni a sebet. Ezek után már a szájsebészetre kértem beutalót, amikor kiderült, hogy ismét foghúzás lesz. 4 napja kihúzták (kivésték)a jobb felső 6-os fogamat, a sebet most is össze kellett varrni az erős vérzés miatt. A diagnózis idült periodontitis.Dalacint kellett szednem, valamint fájdalomcsillapítót. Még mindig erősen fáj a jobb arcom, ennyi idő után ez még „normális”? Elveszíthetem a jobb oldalon a többi fogamat is?Mi lehet az oka ennek a gyakori foghúzásnak, amikor rendszeresen eljártam a fogorvoshoz, fogtömés, fogkő eltávolítás miatt. Lehet-e összefüggés a fogtömés és a fogak elvesztése között?A nagyon erős vérzésnek mi lehet az oka? Megjegyzem, tavaly októberben nézettem meg a vérképemet, minden érték rendben volt, nem vagyok vérzékeny.Válaszát előre is köszönöm!

Válasz

A gyökércsúcs körüli gyulladás esetében, mint minden gyulladásnál bővebb a vérellátás. Ez is okozhatja az elhúzódó vérzést, ugyanakkor bizonyos véralvadási faktorok csökkent szintje is meghúzódhat a háttérben.

A húzást követő 4-5 napig fordulhat elő tompa, erős fájdalom. Ha ezt követően is jelen van, kérem keresse fel kezelőorvosát!

Panorámafelvétel, vagy CBCT felvétel alapján lehet eldönteni, hogy pontosan milyen a státusza a többi fogának! Az esztétikus tömések alatt gyakori, hogy a fogak elhalnak. Szerencsétlen esetben a folyamat némán, fájdalom nélkül történik. Ezért érdemes évente panorámafelvételt készíteni, illetve a nagy tömésekkel rendelkező fogakat vitalitás szempontjából is megvizsgálni.

Mielőbbi jobbulást!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk