A fogorvos válaszol

Foghúzás

Jó reggelt kívánok. Egy 20 éves lány vagyok. Ma vagyok a harmadik napomon,hogy egy hátsó fogam eltávolítására került sor. Elég sok panasszal érkezem és nagy segítségre lenne szükségem. A fogam helye konkrétabban nem fáj annyira viszyelvemen,meg a fog alatti bőr résznél fehér,olyan mintha gennyes foltok lennének ott amik nagyon fájnak,a nyirokcsomóm meg van duzzadva annyira beszélni is néha nehezemre esik. Ez a zsbbasztó miatt alakult ki vagy mennyire normális ez? Pánikbeteg is vagyok,halálfélelemmel is küzdök. Rengetek olyan cikket olvastam,hogy bele is lehet halni egy fog gyulladásba és napok óta ezen rágom magam,nehogy esetleg pont velem történjen meg. Nem vagyok szívbeteg és semmi egészségügyi problémám nincs. Mindig kivizsgáltatok mindent de azért tartok és félek nagyon. Reggelente szoktak lenni a legerősebb fájdalmaim és éjjel 2x is megébredek 3 és 5 óra környékén. Nincs nyugodt alvásom és nagyon nagy fájdalommal kelek mindig. Nyelni nehezen tudok a nyirokcsomó miatt és beszélni alig megy a belső fehér folt miatt. Miután kihúzták a fogam,tettek varratot és jelenleg is benne van a varrat.

Válasz

Kedves Kérdező!

Nyugodjon meg, nem ebbe fog belehalni!

Lehetséges, hogy úgynevezett másodlagos sebgyógyulás zajlik, ami járhat fájdalommal, nyirokcsomó duzzanattal. Erre rend szerint antibiotikumot szoktak felírni.

Kérem kontroll céljából keresse fel a beavatkozást végző orvos kollégát!

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk