A fogorvos válaszol

Foghúzás, antibiotikum

.

Tisztelt Doktorok!
Másfél hónapja húzták a 27-es fogam,betört gyökér miatt,sebészileg,mely rendben gyógyult,1 hétig szedtem antibitokiumot.

Ma kihúzásra került a 48-as fogam is,szintén hasonlóan.Ugyanazt az antibiotikumot kaptam.Csak hazaérve jutott eszembe,hogy nem lehet gond abból ,hogy ilyen rövid időn belül ugyanazt az antibiotikumot fogyasztom?Hatásos ez így?
Köszönöm szépen válaszukat!

Válasz

Kedves Kérdező!

Nehezebb húzásokat követően profilaxisként, tehát megelőzésre írjuk fel az antibiotikum kúrát, hogy ne alakuljon ki fertőzés a beavatkozás helyén, és könnyebb legyen a gyógyulás.

Nem lesz probléma belőle!

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk