A fogorvos válaszol

Foghúzás enyhe torokfájás esetén

M. Levente

Tisztelt Uniklinik!
Ki kell húzni egy fogamat, amit nem szívesen halasztanék, mert már be van gyulladva. De ebben a téli időszakban reggelente enyhén fáj a torkom és kicsit bedugul az orrom, de napközben nincsenek megfázásos tüneteim.
Lehet-e ilyen állapotban kihúzni a fogam, vagy meg kell várni, amíg elmúlik a torokfájás. Ez akár több hét is lehet (már egy ideje tart), és a gyulladt fogat nem jobb-e minél előbb kihúzni?
Válaszukat előre is köszönöm,
Levente

Válasz

Kedves Levente!

Nem hinném, hogy ilyen enyhe tünetek befolyásolnák a beavatkozást. Egy gyulladt fogtól nyilván jobb minél előbb megszabadulni. Ettől függetlenül állapotát jelezze kezelőorvosának.

Köszönöm kérdését!

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk