A fogorvos válaszol

Foghúzás enyhe torokfájás esetén

M. Levente

Tisztelt Uniklinik!
Ki kell húzni egy fogamat, amit nem szívesen halasztanék, mert már be van gyulladva. De ebben a téli időszakban reggelente enyhén fáj a torkom és kicsit bedugul az orrom, de napközben nincsenek megfázásos tüneteim.
Lehet-e ilyen állapotban kihúzni a fogam, vagy meg kell várni, amíg elmúlik a torokfájás. Ez akár több hét is lehet (már egy ideje tart), és a gyulladt fogat nem jobb-e minél előbb kihúzni?
Válaszukat előre is köszönöm,
Levente

Válasz

Kedves Levente!

Nem hinném, hogy ilyen enyhe tünetek befolyásolnák a beavatkozást. Egy gyulladt fogtól nyilván jobb minél előbb megszabadulni. Ettől függetlenül állapotát jelezze kezelőorvosának.

Köszönöm kérdését!

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Fogászati kezelések

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket! 

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk