A fogorvos válaszol

foghúzás és bölcsesség fog

K. Viktória

Tiszteld Doktor Nő/Doktor Úr!

Bald oldalt fent a 25 és 26 os fogam le van törve és gyulladásban van, amelyet el kell távolítani. E melett Jobb oldalt lent a fekvő bölcsességfogam van, amely kinőtt már, ezt is el kell távolítani. A szájsebész azt mondta, hogy egyszerre is el lehet intézni a 3 fog kihúzását. Kaptam antibiotikumot, melyet már 3 nappal a műtét/húzás előtt el kell kezdenem szedni. Azt mondta, az orvos hogy hétvégén ezt ki is tudom pihenni(pénteken húznák). Kérdésem az lenne, hogy nem veszélyes/gond-e hogy két oldalról húznak fogat? Étkezés szempontjából is hogy egyik oldalon se tudok egy darabog rágni és nem számít nagy megterhelésnek? Valamint az lenne a kérdésem hogy ez esetben az antiniotikumot (augmentin duo) végig kell szednem a teljes kúrát?

Előre is köszönöm válaszát!

Válasz

Tisztelt Kérdező!

Nem veszélyes, de valóban egyik oldalt sem tudja használni, viszont egy alkalommal túl lesz a beavatkozásokon. Az antibiotikumokat kúraszerűen végig kell szedni orvosa utasítása alapján. Üdvözlettel: Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk