A fogorvos válaszol

Foghúzás fogszabályozás előtt

.

Tisztelt Doktornő, Doktor Úr!Fogszabályozás előtt állok és két felső fogamat sajnos ki kell húzni, mert túlharapásom van és nincs hely. Eredetileg a két négyest húzták volna, de mivel az egyik oldalon az egyik hátsó nagyőrlőm mélyen tömött, ezért azon a felén inkább azt húznák ki.Ezzel kapcsolatban kérdezném Öntől, hogy ez a későbbiek folyamán mennyire lenne hátrányos például a rágás szempontjából, hogy ott eggyel kevesebb nagyőrlőm van? Illetve aggódom a kezelés utáni ajak deformálódástól, konkrétan, hogy be fog esni a felső ajkam. Ez szükséges és elkerülhetetlen?Köszönöm válaszát előre is!Kálmán

Válasz

A fogív konturjának változása magával hozza az ajak kontúrjának változását, de ez még nem azt jelenti, hogy be fog esni az ajka!
Az asszimetrikus fogeltávolítás nem okvetlenül jelent problémát, a fogak érintkezésének kell megfelelően alakulni a fogszabályozás végére! Ebben az esetben, nem jelent problémát a nagyőrlő fog hiánya!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk