A fogorvos válaszol

Foghuzás , gyökér kivágás után

Tisztelt doktornő!Kihuzták a fogam(bal felén alsó 6-os ) ami kb egy és fél órába telt amikor a doktornő már feledta a probálkozást mert a győkere benne maradt s elküldöt szájsebészhez és szépen kivágta …majd össze varta … szálakat is kiszedte már..a baj az, hogy nagyon nehezen gyogyul még mindig nem huzodott össze a fog helye .. ez már 17 napja és ehnye nyomást érzek. A rosszabb az,hogy tegnap az az a 16 dik napon vettem észre, fog darabkák vannak a foghusban és sikerült is 3 at kipiszkálni de .. még maradt egye s .. most már nagyon meg vagyok ijedve ! Mikor huzodik össze a fogam helye? vagy ez így már nem nomrális eset? És mit csináljak a benn maradt fog darabocskával … megint vissza menni kivágják vagy probájam meg ovatosan ahogy az elözöket piszkálgatni?Szervezetem majd kidobja ugyis, ne fogalkozzakl vele vagy félek nehogy benöje a foghus .. ?

Válasz

A sebbe kérem, ne nyúljon bele! Amit tapasztal, az nagy valószínűséggel az eltávolított fog körül levő csontmeder darabkái, amelyeka fogeltávolítás során letörtek.

A foghúzás területéről érdemes lenne szájüregi felvételt készíteni, ezért kérem, keresse fel a fogat teljesen eltávolító szájsebész szakorvost! 

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk