A fogorvos válaszol

Foghúzás, röntgen

.

Kedves Doktornő/Úr!
Egy alsó fog húzása történt kb. 3hete, húzás előtti röntgenen a gyökér körül egy nagy sötét folt volt, most 2 hét után a húzás helyén az ínyemen duzzanat van, a húzást végző orvos kérte a röntgen megismétlését, az a sötét folt változatlanul ott van a fog helyén, amire azt mondta, hogy a húzás helye, de mondtam, hogy tudja, hogy a húzás előttin is ott volt, azt mondta, hogy ja tényleg, akkor majd idővel elmúlik. Mivel elég bizonytalannak tűnt a válasz, ezért kérdezném, hogy az valamilyen góc lehet, illetve érdemes lenne máris felkeresni más fogorvost, vagy várjak vele, hátha valóban eltűnik ez a duzzanat (ezáltal gondolom a röntgenképen mutatkozó folt is felszívódik)?
Köszönettel!

Válasz

Kedves Kérdező!

A sötét folt valamilyen krónikus gyulladadás röntgenjele volt, melynek eltávolítása után a csontos gyógyulás hónapokat vesz igénybe, így a foghúzás után 2-3 héttel készült röntgenen még természetesen nem látni változást. Azonban ha a seb környékén duzzanat, fájdalom van mindenképp keresse fel kezelőorvosát vagy szájsebészeti rendelést, a seb ismételt áttisztítására, esetleg gyógyszeres kezelésre lehet szükség. 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk