A fogorvos válaszol

Foghúzás Syncumar gyógyszer szedésekor.

.

Kedves Doktor Úr/Nő! A férjemnek Syncumar gyógyszert kell szednie, mert véralvadási problémája és szívritmus zavara is van. A fogai nagy részén koronák vannak, amelyek már lassan cserére szorulnának, ill. a régi fogakat valószínűleg ki is kellene húzatnia, mivel annak idején leköszörülték a koronák felrakásakor és vélhetően már tönkrementek, ill.akkor amikor utoljára a fogorvosnál járt, már szó volt erről, hogy ki kell már ezeket a fogakat/csonkokat húzni, mivel nem lehet csinálni ebben a helyzetben semmit, a fogai menthetetlenek.A foghúzás/ok/ miatt vagyunk tanácstalanok, mivel úgy hallottuk,hogy a Syncumar szedését abba kell hagyni a foghúzás előtt és, hogy szájsebészeten tudják csak kihúzni a vérzékenység miatt a fogakat. Ebben kérnénk segítséget és felvilágosítást,hogy ilyen esetben hogyan húzzák kik a fogat, illetve,hogy hova forduljunk, kellene-e kardiológus segítségét is kérni, és milyen módon lehet a fogakat kihúzni? Be kellene feküdni egy szájsebészetre,vagy csak bemenni egy-egy alkalommal húzatni, mivel valószínű – mint már jeleztük is – nem egy fogról lenne szó? Előre is nagyon köszönjük segítő válaszát.

Válasz

A syncumar szedését semmi esetre nem szabad önkényesen felfüggeszteni, ilyen esetekben a kardiológus/háziorvos közreműködésével átállítják a syncumart egy rövidebb hatású készítményre. Az átállás napokat vesz igénybe, a vérzékenységet laborvizsgálattal ellenőrizzük. A kívánt laborparaméterek elérésekor a fogeltávolításokat lehetőleg szájsebészeti osztályon vagy ambulancián célszerű elvégeztetni. A syncumarról való átállást megelőzően javaslom, konzultáljanak kezelőorvosukkal illetőleg a szájsebészeti beavatkozást végző intézménnyel, mely fogak kerüljenek eltávolításra és milyen ütemezéssel!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk