A fogorvos válaszol

Foghúzás után

L. Mária

Tisztelt UNIKLINIK!
Tisztelt Fogorvos Asszony/ÚR!
Segítségét, véleményét szeretném kérni az alábbiakkal kapcsolatban.
Febr. 25-én kihúzták a bal felső 7-es fogamat, mely már kb. 20-25 éve egy híd alatt volt, és gyökérkezelt is. A húzás után kicsit feldagadt az arcom, és az állkapocs alatti nyirokcsomó is. Visszamentem a fogorvoshoz, kitisztította a sebet és dalacilint szedtem. Márc.5é- kihúzásra került a bal felső 4-es fog, mely után már jobban feldagadt az arcom és a nyirokcsomó is. Az orvos ezt a sebet is kitisztította az előzővel együtt, most ospent szedek, mely holnap már elfogy. Mivel a felső fogsoromat kívánom megcsináltatni, a jobb felső 2-es és 3-as fogat gyökérkezelték, a 3-as fog betömésre is került, de az arcom feldagadt, és a nyirokcsomó most már a jobb oldalon is. A gyökértömést kiszedték, most calciummal van lezárva, és gondolom gyógyszer is van benne. A legnagyobb problémám, hogy a kihúzott fog felett az íny meg van dagadva és fáj, ha hozzá érek. Az arcomon pedig egy keskenyülő sávban a szem felé be van dagadva. A fog helye nem fáj, szépen gyógyul. Mi lehet a probléma? Pánik beteg is vagyok, és most eléggé be vagyok pánikolva, miért duzzadt az ínyem, miért nem szűnik az arc és nyirokcsomó duzzanat. Nagyon köszönöm szíves válaszát, véleményét. Mit tehetek még, hogy mihamarabb rendbe jöjjek. Köszönettel: Lné Mária

Válasz

Kedves Mária!

Látatlanban sajnos nem lehet megválaszolni kérdését! Egy szájsebész kollégának látnia kellene a sebet, tudni kellene a teljes anamnézisét, a szedett gyógyszereket. Kapott-e varratot vagy sem, milyen állapotban voltak a fogak stb. Nagyon sok tényező befolyásolja a jelenlegi helyzetet.

Köszönettel:

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk