A fogorvos válaszol

Foghúzás után

.

Tisztelt Doktornő!

Szájsebészeten eltávolítottak egy fogamat, és másnap kicsit megfáztam valahol.
Az lenne a kérdésem, hogy mivel mély seb van a fog helyén és még nagyon friss a seb, az influenza miatt nem -e fertőződhet el a seb?Mennyi ennek az esélye illetve mit tegyek miket alkalmazhatnék otthol házilag?Curasept szájöblögetőm van, de még azt sem merem egyenlőre.Esetleg valamilyen gyógyszert kellene szednem?
Mit javasolna Doktornő?

Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel: Kiss Ferenc

Válasz

Kedves Ferenc!

Az influenza egy felső légúti járványos megbetegedés. Tüneteket ennek megfelelően fog okozni.

A seb elfertőződésére akkor van esély, ha Ön nem tisztítja azt megfelelően. Ultrasoft fogkefével kell óvatosan tisztítani a húzás helyét, kiemelten figyelve a többi fogra. A beavatkozást követő 3 napban öblögetési tilalom van, így a szájöblítőt semmiképpen sem használhatja. Továbbá azt szoktuk még javasolni, hogy az első 3-4 napban kerülje a tejtermékek fogyasztását.

Köszönöm, hogy kérdésével hozzánk fordult, a továbbiakban állunk szíves rendelkezésére!

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk