A fogorvos válaszol

Foghúzás után

T. Fanni

Tisztelt Dortoknő/úr!

Október 11.-én kihúzták a jobb felső 6-osom. Ebből kiesett a vérdugó, bedagadt és fájt a fog helye, kaptam antibiotikumot és gézcsíkot, egyik sem hozott eredményt. Ma visszamentem, röntgen is volt. Nincs visszamaradt gyökér. Fertőtlenítette, szikével újabb vérdugót csinált. Azt mondta, most újraindul a dolog, olyan lesz, mintha megint kihúzta volna. A kérdésem az lenne, hogy ez a dagadás meddig normális még az ínyemen, illetve a vérdugónak be kell e lepni az egész sebet? Mert az enyém most nem lepi be az egészet.

Tisztelettel és köszönettel

Fanni

Válasz

Kedves Fanni!

Szépen lassan a dagadásnak, főleg az antibiotikum szedése mellett szűnnie kell. Az íny, a húzás helyén folyamatosan húzódik össze, annak tetején kis bemélyedés, később fehéres felrakódás normális. Amennyiben ezt javasolták, úgy hűtheti a területet.

Mivel nincsenek meg a pontos információink a beavatkozással kapcsolatban, pl.: kellett-e csontot elfúrni stb… így mi pontost választ az Ön esetével kapcsolatban nem tudunk adni. Fentiek általános válaszok egy húzást követően.

Pontos részletekért érdemes felkeresni a beavatkozást végző orvos kollégát, aki 100%-ban tisztában van az eset minden részletével.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk