A fogorvos válaszol

foghúzás után

Kedves Doktor/Doktornő!Múlthét hétfőn húzták ki a felső 6-os fogamat,amin fogkő képződött és már tömött is volt,fájt mindig ha a jobb oldalon ettem.A fogorvosom azt mondta h el kell távolítani,másnap visszamentem rávettem magamat a foghúzásra.Az orvosom valami 4 percet is szenvedett a fogammal mert nem jött ki..elég kellemetlen érzés volt….aztán kijött.Megmutatta a gyökere be volt gyulladva és az egész fogam fogköves volt és fekete az amalgántömés miatt.Aznap estig vérzett erőteljesen,este csak szivárgó vérzésre ébredtem,másnap nem vérzett csak iszonyatosan fájt.Rendszeresen tisztítom a lyukat fogkefével óvatosan vagy öblögetem GLYCOSEPT-tel és szedem a FORTEDOL nevű tablettát is a fájdalomra.A kérdésem viszont az lenne,hogy normális-e az hogy a lyuk szürkés színű és elég kellemetlen szagú?Ahol pedig a lyuk van ott kivűlről a fogínyemen 1 kis duzzanat van,elég feszesnek érzem,ha megnyomom kicsit fájó érés is.Válaszát előre is köszönöm!Tisztelettel: H. Anita

Válasz

A leírás alapján azt kell feltételeznem, hogy a sebből kimosódott a véralvadék (öblögetni a friss húzás helyét nem lett volna szabad), ilyenkor fogmedergyulladás alakul ki. Mindenképp keresse fel kezelőorvosát kontrol céljából. Röntgenfelvétel készítését követően – ami a seb ellenőrzését szolgálja – helyi gyógyszeres kezeléssel tudunk hatékonyan enyhíteni panaszain.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk