A fogorvos válaszol

foghúzás után

Tisztelt doktor nő!8 napja húzták ki a nagyőrlő fogamat. Már a húzás is fájt nem sikerült elérzésteleníteni és azóta is iszonyatos fájdalom van a fog helyén. Az üreg lüktet ha lehajlok akkor még jobban lüktet. Antibiotikumot is szedtem rá, de csak egy kicsit enyhült a fájdalom. Még most is 3-4 fájdalomcsillapítóval tudok meglenni naponta. Az biztos hogy az egyik gyökér helyén nincs meg a vérdugó. Az üreg alja fehér feljebb viszont szép rózsaszín illetve piros. Ilyennek kell lennie az üregnek? Mit tehetek hogy ne lüktessen ne fájjon. Miért fájhat ez még. A kihúzott fognak az összes gyökere meg volt tehát fogdarab szerintem nem maradhatott bent pedig az üreg közepén valami keményet érzek és fehér színű. Ez mi lehet?válaszát köszönöm tisztelettel: Zoli

Válasz

A húzás területéről röntgenfelvétel készítése ajánlott. Ilyen fájdalom abban az esetben szokott előfordulni, ha a kihúzott fog helye begyulladt. A fájdalom akár 3-4 hétig is tarthat beavatkozás nélkül. Ilyen esetben ajánlott érzéstelenítésben az üreget kitisztítani. A beavatkozást követően kialakuló vérdugó lesz a gyógyulás alapja.

A fehéres réteg, amennyiben nem lepedék, a gyógyuláshoz szükséges sejtek tömege.

 

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk