A fogorvos válaszol

Foghúzás után

Szloboda Boglárka

Kedves Doktornő/ Úr
5 napja húzták ki baloldalon az alsó két rágó fogamat. Belülről a második sajnos már alig látszódott a felszínen, a másik fogam pedig amellett hogy ki volt lyukadva az alábbi tüneteket produkálta mint: gennyes kis góc az ínyen, utána pedig nyomásra hihetetlenül érzékeny és fájdalmas lett + a fogat körülvevő külső eléggé bedagadt, a fájdalom enyhült azonban a duzzanat nem ment le, ezért kerestem fel (sajnos én marha már túl későn) a fogorvost aki a húzás mellett döntött. A húzást után amikor letelt a gézlap szorítására kiszabott 20 perc (de nálam volt az 40 is) elvettem a gézlapot majd rá 2 percre éreztem egy zselés állagú gömböt a számban ami valószínűleg a vérdugó volt. Azóta ott van egy kisebb lyuk aminek a belseje vérpiros (de nem vérzik), talán a mélyedés sem túl mély, azonban kezdetekben kerekebb, mára már inkább hosszúkásabb alakú ez a lyuk. Fájdalmaim jelenleg nincsenek a húzás óta sem, esténként algopirint vettem be a gyulladáscsökkentő hatása miatt, nem azért mert fájdalmam volt. Beszélni gond nélkül tudok, illetve rendszeresen mosom a fogaimat is. Az lenne a kérdésem hogy clorosodyl szájöblítőt használhatok e már az érintett területen, illetve hogyha óhatatlanul ételmaradék kerül a sebbe akkor azt milyen módon távolíthatom el, vagy csinálhat e nagyobb kárt? Nagyon figyelek egyébként hogy ne kerüljön bele étel, a másik oldalon rágok azonban a nyelvemmel ahogy forgatom akarva akaratlanul elképzelhető hogy belecsúszik. Igaz hogy így sokkal hosszadalmasabb lesz a gyógyulás? Előre is köszönöm válaszát!

Válasz

Kedves Kérdező!

 

Amennyiben fájdalma nincs annyi a teendője, hogy naponta kétszer fofkrémes fogkefével mossa a sebet, öblögetni viszont egy hétig nem szabad. Ez a Corsodylos öblögetésre is vonatkozik. Egyelőre kis mélyedés lehet az ínyén. Ha fájdalom jelentkezik, mindenképpen keresse fel a fogat eltávolító kollégát.

 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk