A fogorvos válaszol

Foghúzás után

Üdvözlöm,olyan kérdéssel fordulok önökhöz,hogy kihúzattam a rossz fogaimat,a helyei szépen gyógyúlnak már,de több helyen érzem és látom,hogy apró csont szilákot tól ki az ínyem több helyen,de nem fáj,csak ha piszkálom,ez természetes jelenség,talán kitolja az íny majd teljesen?

Válasz

Kedves Kérdező!

Igen, amennyiben a húzás közben maradt bent apró törött fogdarab, vagy sérült a csont, azt kvázi „kidolgozza” a szervezete.

Ettől függetlenül mindenképpen javasolnék egy kontrollt szájsebész szakorvos kollégánál, hogy ellenőrizzék, nagyobb gyökérdarabok nem maradtak-e bent. Ezek a későbbiekben panaszmentesen gyulladást okozhatnak, ezzel nehezítve, vagy ellehetetlenítve a későbbi implantálást. Továbbá ezek a gyulladások fogászati gócként is funkcionálnak, általánosan leterhelve az immunrendszert.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk