A fogorvos válaszol

Foghúzás utàn…

Jó napot kívánok !

Tegnap voltam jobb oldali rágófog foghúzáson,mert nagyon szúvas volt és több darab hiányzott már belőle nem lehetett sajnos megmenti . (Magán orvosnál voltam)
A kérdésem látom a fogam helyét fehéres színű amit látok. Az természetes hogy látom? Az gondolom az állkapocs csontot ugye amiben volt a fogam? Tudom hülye kérdések,de eddig nekem csak bölcsesség fog húzásom volt. Ez a rágófog elégé megviselt természetesen majd ha lesz pénzem megcsináltatom.
Szóval ön szerint a csontot látom ami majd idővel begyógyul 2-3 hét ugye?

Köszönöm szépen előre is a válaszát !

Válasz

Kedves Kérdező!

Nem, nem a csontot látja.

A fog helyén, ahonnan azt eltávolították keletkezik egy lyuk, ami vérrel telítődik fel, majd a vérdugó bealvad. Ebből a véralvadékből lesz a későbbiekben hónapokkal később a friss csont. Ennek a gyógyulási folyamatnak a része, hogy a seb szájüreg felőli részén egy fehéres réteg jelenik meg.

Amennyiben a gyógyulás utópanasz nélküli, tehát fájdalommal nem jár és a sebet a kapott instrukcióknak megfelelően kezeli, úgy nincs oka aggódalomra.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk