A fogorvos válaszol

Foghuzas utan

K. Ibolya

Tisztelt Doktor Úr/Hölgy

Majus 31en kitisztitottak egy elozoleg 2 hettel kihuzott begyulladt fog helyét. Eleg csunya gennyes volt es verzett.
Utana masodik napon kiesett a fertotlenito szivacs belole.
Most nem erzek kulonosebb fajdalmat de a foghuzas feluleten sarga lepedek van ami hátra is nyulik az inyemen ahol mar nincs fog hátrafelé.
Sot ha az also ajkamat lehuzom belul a nyalkahartyan is megjelent kis teruleten feher kepedek vekonyan. Az érzes inkabb égő mint fajdalmas. Mintha fel lenne marva.
Oblogettem Corsodyllal es fogat is mostam. De nyilvan az oblogető marja. Puha kefevel probalom ovatosan isztitani ezeket a lepedekes teruleteket.
Kimondott fajdalmam nincs de a helyzet 4 napja igy áll. Kerdesem hogy ez rendben van?
Mit tehetek illetve mit ne tegyek? Mivel kulfoldon vagyok nem tudok orvoshoz menni.
Koszonom szepen a valaszt
Ibolya

Válasz

Kedves Ibolya!

Az egyik legfontosabb betartandó dolog foghúzás illetve ezzel kapcsolatos sebtisztítás után, hogy tilos öblögetni egy hétig, mert azzal eltávolíthatjuk a sebből a véralvadékot. Ez vonatkozik a Corsodylra és egyéb szájfertőtlenítőkre is. A sebről letörölhető lepedéket puha, fogkrémes fogkefével kell eltávolítani. Javaslom a tisztítást így folytassa. Ha fájdalom jelentkezik, keressen fel fogászatot a panaszok megszűntetésének gyorsítására. 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk