A fogorvos válaszol

Foghúzás után

K. Lilla

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Szerdán kihúzták a 6-os, illetve a bölcsességfogamat is, azonban egyiket sem varrták. A 6-os (gyulladt volt)már 2-3 nap alatt össze is húzódott szépen, a 8-as viszont ugyanúgy néz ki, iszonyatosan fáj. Antibiotikumot írt fel az orvos, amelyet szedek is az előírtak szerint.

A kérdésem a bölcsességfogammal kapcsolatos, mennyire normális, hogy abszolút nem húzódik, fájdalomcsillapító nélkül kb. létezni sem tudok, illetve meleg, sós vizes öblögetés során alvadt vér, nyálkás szövet távozik onnan?

Előre is köszönöm!
Lilla

Válasz

Kedves Lilla!

Minden valószínűség szerint a bölcsességfog helyéről kimosódott a véralvadék, ez okozza a fájdalmat. Erre nem antibiotikumot javasolnék, hanem egy gyógyszeres gézcsík behelyezésére és néhány napon át tartó cseréjére lenne szükség. Javaslom, keresse fel kezelőorvosát vagy rendelőnket személyesen!

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk