A fogorvos válaszol

foghúzás után

B. Beata

Tisztelt Doktor
Érdeklődni szeretnék, hogy felső gyökérkezelt kettes fog eltávolítása után mennyire normális, hogy úgy érzem mintha azóta a szomszédos egyes fog fájna?
A fog nem volt gyulladt. Esetleg létezik, hogy csak kisugárzó fájdalom? A szájsebész szerint azért fájdogálhat, mert eltávolításra került a támasza.
Válaszát előre is köszönöm.

Válasz

Kedves Kérdező!

Ha az eltávolított fog helyéről távozik a véralvadék, kialakul a fogmedergyulladás, ami a húzást követő kb 4. naptól okoz erős, rendszerint a szomszég fogba sugárzó fájdalmat. A sebet ilyenkor vagy egy gyógyszeres gézcsíkkel kezeljük több napon keresztül, vagy excochlealjuk, amivel újabb vérdugót képzünk a sebben. Javaslom, keresse fel kezelőorvosát vagy rendelőnket, hogy panaszai mielőbb megszűnjenek!

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk