A fogorvos válaszol

Foghúzás után

D. Mónika

Udvozlom önöket!

Augusztus 20-an kihúzták a jobb felső 5-os fogamat amin tályog volt. Másnapra kicsit bedagadt az arcom a húzás helye is eléggé fájt. 2 nap múlva visszamentem az inyemen egy nagy dudor nőtt a sebem és a fülem is luktetett. Megröntgeneztek a röntgenen nem látszott semmi de a sebem gyulladt volt. Ki isztította a Dr.Nő azt mondta ha nem javul menjek vissza. Ma visszamentem kaptam antibiotikumot. De még mindig faj a sebem a fülem is a dudor ott van a fogtövem helyén. Elég gyengének is érzem magam. Azóta dolgozni sem tudtam. Kérdésem az antibiotikumos kezelés elég lesz egy a gyógyuláshoz vagy tisztítani is kellene esetleg a sebet?

Köszönöm válaszukat

Válasz

Tisztelt Kérdező!

Sajnos röntgen és szájvizsgálat nélkül nem lehet megállapítani, hogy a panaszai hátterében pusztán az áll-e, hogy a gyulladás lassan húzódik le (azért itt szükség van némi türelemre, mert a foggyökér végén lévő krónikus gyulladás hosszú hónapok alatt fejlődött a jelen állapotig), vagy egyéb probléma van. Amennyiben panaszai rosszabbodnak vagy nem javulnak, mindenképp keressen fel szájsebész szakorvost.

Üdvözlettel

Dr Péntek-Gilicze Alexandra

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk