A fogorvos válaszol

foghúzás után

T. Tomi

Tisztelt Uniklinik!

Julius 20-án kihúzták a jobb alsó nagyörlőmet, sajnos két részben jött ki és a vérzés is nehez állt el, csak este. Az lenne a problémám, hogy az ínyemen nőtt egy kis pukli, be van gyulladva. Nem maga a fog helye fáj, hanem csak az ínyem, mikor nyelek és érzem, hogy van ott valami és egy kicsit be van dagadva. Voltam kedden a fogorvosnál egy hétre rá ezzel a problémával. Megnézte és azt mondta, hogy ezt a kis puklit (gyulladás az ínyről) nem szedi le, mert akkor befertőződhetne a csont, vagy csonthártya és, hogy szépen gyógyul. Aludni tudok tőle, fájdalomcsillapítót nem kell szednem, de mikor nyelek és hozzáérek akkor kicsit fáj és kellemetlen,mert a belső részen van. Vettem Corsodyl szájvizet, olvastam, hogy az fertőtlenítő hatású, viszont nem szabad sokáig használni. Nagyon aggódom, hogy ez mikor fog elmúlni, egyáltalán elmúlik-e ez a gyulladás és az a kis púp az ínyemről. Nem akarom, hogy esetleg ráterjedjen másik fogamra vagy bárhova. Húzták már korábban a fogamat és még ilyet nem tapasztaltam ezért kétségbe vagyok esve. Azt mondta a fogorvos, hogy akár két hónap is szokott lenni amíg helyrejön a foghúzás utáni terület, dehát szerintem ez nem normális, korábban egy hét után már el is feledkeztem a dologról. Most meg ott az a púp és be van dagadva 🙁 Válaszát köszönöm

Válasz

Tisztelt Kérdező!

Nincs két egyformán gyógyuló foghúzás. Amennyiben azonban aggasztja a szájában levő duzzanat, javaslom, keressen fel szájsebészeti szakrendelést ennek ellenőrzésére. Elképzelhető, hogy pusztán a fogat körülvevő csont nyomja, szúrja a gyógyuló ínyt. 

Üdvözlettel 

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk