A fogorvos válaszol

Foghúzás után

V. Ferenc

Jó napot kívánok! Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz,hogy múlthét csütörtökön az az Június 04.-én húztak ki kettő fogamat a felső sorból a 15-ös és 16-os fogat. Össze is varrták a sebszéleket. A kérdésem pedig az lenne hogy ilyenkor az normàlis jelenség hogy feszül ott az ínyem,ha igen ez azért van mert húzódik össze a seb ? Jelenleg a seb területét nem mosom nehogy felsértsem,viszont a szomszédos fogak területét ugyanúgy mosom elmex fogkrémmel valamint elmex szájvízzel öblögetek. A szájvizet a kihúzott fogam helyére is eljuttatom óvatosan nem zubogtatva. Mikor lehet a kihúzott fog területét is mosni rendesen mint máshol ? Válaszukat előre is köszönöm. Tisztelettel Viglási Ferenc

Válasz

Kedves Ferenc!

A műtött területet, ha csak nem kapott külön utasítást arra, hogy ne mossa (bizonyos műtétek után nem szabad), tisztítani kell. Erre kapható külön szájsebészeti beavatkozások utánra speciális, nagyon puha sörtéjű fogkefe.

A seb húzódása egy természetes, a gyógyulást kísérő folyamat.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk