A fogorvos válaszol

Foghúzás után állkapocs fájdalom

K. István

Tisztelt Fogászat!

Jobb alsó hetes fogam gyökérkezelése nem sikerült,mert nem ment le róla a gyulladás,ezért a foghúzás mellett döntöttem.A húzás után a helye begyulladt,amit két nap múlva kitisztított az orvos és antibiotikumot írt fel. Közben megfájdult az állkapocs forgóm környéke, amitől kicsit fájdalmas a rágás és nem tudom rendesen kinyitni a számat,illetve alapból is kicsit fáj és 3 hét elteltével(a húzás óta) sem érzek javulást. A húzás helye nem fáj, de az íny mellett mélyen még mindig nyomásra érzékeny a terület. A kérdésem az,hogy ennyi idő elteltével normális-e ez,illetve mikorra várható javulás?

Köszönöm megtisztelő válaszukat.

Válasz

Kedves Kérdező!

Hasonló esetekben lehet elhúzódó panaszokkal számolni, de pusztán leírása alapján nyilván nem tudom megmondani Önnek, hogy minden rendben van-e, ehhez látni kellene a sebet, állkapcsát illetően a harapási formát, occlusiot stb. Éppen ezért kérem, keresse fel kezelőorvosát kontroll céljából!

Üdvözlettel:

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk