A fogorvos válaszol

foghúzás után fáj a mellette lévő…

Tisztelt Doktornő!Múlt héten kedden húzták ki a bal felső 6-os fogamat. Olvastam több embernél, hogy nekik is sokáig tart a fájdalom, gyógyszert szednek rá, ez nálam is így van már több napja. Ami viszont engem aggaszt, hogy a mellette lévő egészséges 5-ös fogam azóta fáj, pontosabban nyomást érzek és ha kicsit megkopogtatom, akkor fáj. Már majdnem eltelt egy hét, de még mindig érzem, hogy néha lüktet a lyuk, és kicsit meg is van dagadva belül a szájpadlásom és kívül az ínyem. Gennyes nem lehet, mert az orvos kitisztította, és a húzás után is csak annyit mondott, hogy csak kezdett begyulladni, kevés genny csöpögött. Mit csináljak? Ma már éjjel háromkor is kellett bevennem egy cataflamot. Néha a fülem is fáj és az állkapcsom is. Az 5-ös fogamat pedig nem akarom kihúzatni, mert az jó, a húzás előtt semmi problémám nem volt vele.Válaszát előre is köszönöm!

Válasz

Javaslom, keresse fel kezelőorvosát! A második kisőrlő fogával nagy valószínűséggel nincs gond, hanem a húzás helyéről sugárzik át a fájdalom. A lehető legtöbb, amit Ön tehet, az a lehető legjobb szájhigiénére való törekvés.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk